Lydreducerende termoruder

​Vi leverer og monterer lyd reducerende termoruder i Horsens, Vejle, Skanderborg, Odder, Juelsminde, Hedensted, Brædstrup og øvrige Østjylland.

Hvad er lydreducerende termoruder?

Støjdæmpende vinduer, lyddæmpende vinduer, lydreducerende vinduer og lydisolerende vinduer, betyder grundlæggende det samme.

Et lyddæmpende vindue består typisk af en rude der er opbygget med 2 eller flere lag glas i forskellige tykkelser. Lyd består af lydbølger, to eller flere lag glas i samme tykkelse kan sætte i svingninger og bremser dermed ikke lyden betydeligt. Derimod hvis konstruktionen ændres lidt, således det ene glas er lidt tykkere end det andet, vil lydbølgerne brydes grundet glassets forskellige svingninger og derved dæmpes lyden.

Afstanden mellem glas lagene kan ændres, en mindre afstandsændring i lagene, kan have betydelig effekt på lyddæmpningen. Derudover kan yderligere dæmpning opnås ved laminering af det ene glas i ruden, derved dæmper de forskellige materialetyper lydbølgerne hvorved lyden dæmpes.

Sidst men ikke mindst, skal der selvfølgelig tænkes over hele vinduets konstruktion, rammen og karmen er ligeså vigtig ved dæmpning af lyd. For ikke at miste effekten af det lyddæmpende glas, skal det sikres at der anvendes gode og tætsluttende tætningslister, således lyden ikke trænger ind og udligner effekten af glasset. Et lyddæmpende vindue ligner til forveksling et helt almindeligt vindue, man skal helt tæt på for at bemærke en lille forskel

Hvilket støj skal dæmpes?

Der findes forskellige lydreducerende ruder, alt efter hvilken type støj der skal dæmpes, da støj fremkommer med forskellig frekvens. En vindueskonstruktions lydisoleringsevne afhænger af selve ruden, vindueskarmen, vinduesrammen og fugerne omkring vinduet, ligesom tætheden mellem de oplukkelige og faste dele spiller en rolle. Dybe vinduesfalse forringer også glassets lydisoleringsevne.

Derfor bør vinduer placeres i plan med facadens yderkant, hvis der er meget støj. Lydisoleringen opnås ved sammensætningen af forskellige glastykkelser, glastyper, lydlaminat samt gas-arten og afstanden imellem glassene. Yderligere kan der fås en specielt lydlaminat, der udover at dæmpe lyden yderligere, også fungere som UV-filter. Dette mindsker UV-blegning af møbler osv. Ved brud bliver glasset hængende, dette mindsker risikoen for personskade.

Denne type lydlaminat kan anvendes som en enkelt-lags rude, og er derfor velegnet til fx kontormiljøer, hvor en termorude ikke er nødvendig, men støjdæmpningen ønsket.​

Hvad kan lydreducerende termoruder hjælpe med?

Alt i alt er lydisolerende termoruder en innovativ teknologi, der kan hjælpe med at forbedre komfort og livskvaliteten i bygninger ved at reducere mængden af støj, der trænger ind i bygningen.

Er du interesseret i vores løsninger?

Har du spørgsmål til vores ydelser, eller en konkret forespørgsel på en arbejdsopgave, er du meget velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular.​

 
 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Gratis tilbud​

​​Rådgivning og afgivelse af tilbud

​​Når vi afgiver et tilbud er det altid uforpligtende for kunden og uden omkostninger.

Vi har diverse prøver og brochurer, hvor du kan få inspiration og rådgivning, inden for området glas, spejle og beslag, m.m. Vi kan bl.a. tilbyde løsninger til badeværelset, glasdøre, specialglas, stænkpaneler samt glasafskærmning til trappe, terrasse og altan. Vi er naturligvis medlem af Glarmesterlaugets Garantiordning. En garanti ordning som sikrer kundens krav på op til kr. 200.000 incl. moms.

Døgntvagt

Telefon: 75 64 70 55

Med vores døgnvagt, står vi klar til at rykke ud 24 timer i døgnet på akutte glarmester-opgaver

Kontaktoplysninger

Dagnæs Glaslager Tømrer & Snedker A/S

Gotlandsvej 20, 8700 Horsens

Telefon: 75647055

E-mail: mail@dg-glas.dk