​Varmkantsprofil

Hvad er varmkantsprofil?

En varmkantsprofil er en type isolering, der anvendes i termoruder for at forhindre varmebroer og kondensdannelse. Varmekanterne i termoruderne kan være en kilde til varmetab, og hvis de ikke isoleres korrekt, kan det føre til kondensdannelse og skader på vinduet. Varmkantsprofiler fungerer ved at reducere varmetabet langs kanterne i termoruderne. 

Fordele ved varmkant

 • 2-3 grader højere overfladetemperatur på glasset.
 • Indvendig kondens minimeres. - Varmkantsprofiler hjælper med at forhindre kondensdannelse p termoruderne.
 • Reducerer risiko for ødelæggelser på rammen/karmen forårsaget af kondens.
 • Reducerer varmetabet. - Varmkantsprofiler hjælper med at reducere varmetabet gennem kanterne af termoruderne, hvilket kan føre til lavere energiregninger og et mere behageligt indeklima.
 • Giver besparelser på varmeregningen.
 • Forbedrer indeklimaet.
 • Miljøvenligt. - Ved at reducere varmetabet i dit hjem, kan du hjælpe med at reducere dit CO2-aftryk og gøre dit hjem mere miljøvenligt.
 • Bedre lydisolering. - Varmkantsprofiler kan hjælpe med at reducere lydoverførsel gennem termoruderne.
 • Længere levetid. - Termoruder med varmkantsprofiler har en længere levetid end termoruder uden isolering langs kanterne.
 • Hindrer svampevækst ved vinduern

Teknisk viden

For at forbedre termorudernes evne til at reducere varmetabet, kan man forsyne disse med en speciel afstandsprofil, som har dårlige varmeledningsegenskaber lavet af kompositmateriale. Denne profil bevirker, at varmetabet langs rudens kant minimeres.
Dobbeltforseglede termoruder med lav U-værdi og en varm kant leder ikke varmen ud på samme måde, som afstandsprofiler af metal eller aluminium gør. Samtidig nedsættes kondensdannelse i randområdet.


Varmkantsprofiler har den samme udformning som de almindelige afstandsprofiler i aluminium, og er mekanisk og termisk bestandige indtil 100°C.


Varmkantsprofilerne kan selvfølgelig også indgå i en 3-lags termorude.

Spar penge på varmeregningen med varmkantsprofiler

Leder du efter nogle tips til, hvordan du kan spare penge på din varmeregning med varmkantsprofiler?

 • Udskift gamle termoruder:
  • Hvis dine eksisterende termoruder ikke har varmkantsprofiler, kan det være en god idé at udskifte dem med nye ruder, der har varmkantsprofiler.
 • Tætn dine vinduer:
  • Hvis dine eksisterende vinduer er gamle eller utætte, kan det føre til varmetab og højere varmeregninger. Sørg for at tætne dien vinduer og døre for at reducere varmetabet.

Er du interesseret i vores løsninger?

Har du spørgsmål til vores ydelser, eller en konkret forespørgsel på en arbejdsopgave, er du meget velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular.​

 
 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Gratis tilbud​

​​Rådgivning og afgivelse af tilbud

​​Når vi afgiver et tilbud er det altid uforpligtende for kunden og uden omkostninger.

Vi har diverse prøver og brochurer, hvor du kan få inspiration og rådgivning, inden for området glas, spejle og beslag, m.m. Vi kan bl.a. tilbyde løsninger til badeværelset, glasdøre, specialglas, stænkpaneler samt glasafskærmning til trappe, terrasse og altan. Vi er naturligvis medlem af Glarmesterlaugets Garantiordning. En garanti ordning som sikrer kundens krav på op til kr. 200.000 incl. moms.

Døgntvagt

Telefon: 75 64 70 55

Med vores døgnvagt, står vi klar til at rykke ud 24 timer i døgnet på akutte glarmester-opgaver

Kontaktoplysninger

Dagnæs Glaslager Tømrer & Snedker A/S

Gotlandsvej 20, 8700 Horsens

Telefon: 75647055

E-mail: mail@dg-glas.dk